Oprogramowanie forum zostało zaktualizowane. Zmienił się sposób logowania: jako nazwy użytkownika należy użyć tzw. "nazwy wyświetlanej" jeśli była różna od poprzedniego loginu lub adresu email.

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DrKubus

Pakietow tysiace, IVs brak - czy to mozliwe?

12 postów w tym temacie

Witam serdecznie,

 

probowalem dzisiaj wlamac sie do swojej siec obslugiwanej przez AP D-Link DI-514, korzystam z Toshiby wyposazonej w karte Intel Wireless Pro 2200 b/g, po ustawieniu karty w tryb monitor, za pomoca polecenia ifconfig eth1mode monitor. Uruchomilem airodump'a i okazalo sie ze widzi przelatujace pakiety, AP zabezpieczony jest WEPem, a kolumna IVs caly czas pokazuje 0, mimo ze inny komputer komunikowal sie z siecia za pomoca tego AP.

 

Gdzie moze lezec problem?

 

Uzywam dystrybucji Auditor aircrack w wersji 2.4 (wczesniejsza robila to samo).

 

Czy wina moze byc po stronie karty sieciowej w laptopie, czy lezy jeszcze gdzies indziej?

 

Czekam niecierpliwie na Wasze sugestie.

 

Pozdrawiam

K.

0

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Musisz spowodować tzw. ruch między AP a klientem - klient to ma być inny komputer niż ten na którym zapuszczasz soft do roboty. Ten post już się kwalifikuje do wywalenia i niebawem zniknie.

0

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
(...), mimo ze inny komputer komunikowal sie z siecia za pomoca tego AP.

(...)

Tu jest napisane, że generował ruch z innego kompa. Chyba, że czegoś nie rozumiem.

0

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

moze nie ta siec kukales?:)sprawdz jeszcze raz czy wszystko sie zgadza..odpal kismeta i airodumpa i zobacz czy pokazuja to samo info

0

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

No wlasnie o to chodzi ze przez caly czas byl generowany ruch pomiedzy AP a drugim klientem, co prowadzilo to uzyskania wysokiej ilosci pakietow, mimo ze IVs nadal bylo zero.

 

badtothebones - dlaczego kwalifikujesz moj post do usuniecia? co w nim jest niewlasciwe?

 

Pozdrawiam, nadal czekajac na sugestie.

 

K.

0

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Sory - fakt, faktem napisałeś, że ktoś się łaczy z tym AP a Tobie nie przybywa pakietów (ciut za pokrętnie to opisałeś). No więc to wcale nie musi być zabezpieczenie po WEP - stąd brak pakietów IV's. Post może i nie do natychmiastowego usunięcia ale w niedalekiej perspektywie tak bo były podobne i w nich była odpowiedź.

0

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

To ciekawostka, bo ustawialem zabezpieczenie WEP na routerach, ktore stosowalem wymiennie, jeden D-Link, drugi Linksys. Co ciekawe w obu przypadkach system informowal mnie ze siec zapezpioczona jest WEPem. Dalej czekam, na pomysly. A moze problem lezy po stronie sterownikow karty? albo (nie)umiejetnosci wlaczenia monitorowania, ale skoro widzi pakiety to chyba IVs tez powinien widziec.

 

Pozdrawiam

K.

0

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

To wcale nie musi być WEP.

0

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

No to mam kolejna zagwozdke, poniewaz uruchomilem tym razem airodump'a na dystrybucji hakin9 i tym razem pobral mi IVs.

 

Jednym slowem zglupialem...

 

K.

0

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

A co mowi Kismet?

0

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wlacz Kismeta na jednej konsoli, na drugiej odpal aircracka z dumpem z Kismeta.

0

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach