Oprogramowanie forum zostało zaktualizowane. Zmienił się sposób logowania: jako nazwy użytkownika należy użyć tzw. "nazwy wyświetlanej" jeśli była różna od poprzedniego loginu lub adresu email.

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Michcio

Wi-Fi w telefonie nie łączy sie z routerem

30 postów w tym temacie

Witam kupiłem ostatnio telefon Sony Xperia J z wi-fi sieć wykrywa normalnie moc:Doskonała klucz prawidłowy gdy próbuje sie podłączyć do domowej sieci nic nie wyskakuje naciskam pare razy "połącz" i nic sie nie dzieje :mellow: laptopy przez wi-fi i pc przez kabel działają normalnie myślałem o mac adresie ale jestem zielony w tym temacie.Router jaki posiadam to "D-Link Dir-635" internet radiowy.Bardzo licze na pomoc i zgóry dziękuje. :)

0

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

nie masz filtracji MAC ustawionej na routerze? serwer DHCP włączony ?

0

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

nie masz filtracji MAC ustawionej na routerze? serwer DHCP włączony ?

Filtracja MAC jest raczej wyłączona pisze"Turn MAC filtering OFF"

A co do DHCP raczej włączona pisze "Typ połączenia:DHCP Client"

Liczę na pomoc :)

0

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

sproboj go zresetować i skonfigurować na nowo .

 

sproboj też zmienić typ szyfrowania sieci wifi albo je na chwile całkowicie wyłącz i wtedy proboj

0

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

sproboj go zresetować i skonfigurować na nowo .

 

sproboj też zmienić typ szyfrowania sieci wifi albo je na chwile całkowicie wyłącz i wtedy proboj

Resetowałem konfigurowałem już dziś nic nie pomogło typ szyfrowanie też zmieniałem na 3 możliwe nic nie dało jedyne co mi zostało to MAC albo coś w ustawieniach ale jestem zielony w tym temacie :( A telefon wziąłem głównie do korzystania z neta.

0

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

no to jest ta filtracja włączona? masz tam jakies adresy powpisywane czy nie?

 

podaj screen z komputera z cmd : ipconfig

0

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

no to jest ta filtracja włączona? masz tam jakies adresy powpisywane czy nie?

 

podaj screen z komputera z cmd : ipconfig

Nie filtracja jest wyłączona nie jest nic wpisane nwm czy to o takiego screna chodzi?

http://img191.images.../8397/dghdz.jpg

0

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

jaki to router? dziwna sytuacja, sproboj zresetować ustawienia sieci na telefonie

0

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

jaki to router? dziwna sytuacja, sproboj zresetować ustawienia sieci na telefonie

D-Link Dir-635

screen ustawień-MAC Filtracje włączyłem do screena bo takto jest cały czas wyłączona

http://img841.imageshack.us/img841/6890/macwx.jpg

0

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

jak masz wlaczony WPS to go wyłącz.

 

nie wiem co moze być przyczyną , masz mozliwosc przypisania statycznie adresów IP w komórce?

0

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

jak masz wlaczony WPS to go wyłącz.

 

nie wiem co moze być przyczyną , masz mozliwosc przypisania statycznie adresów IP w komórce?

Gdzie moge znaleźć ten WPS??

Tak mam możliwość wpisania samemu adresów ale prosie o jakieś inne adresy których nie moge znaleźć <_<

A jak by wpisac tam adres MAC telefonu to nie pomoże?

0

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

no wlasnie o to chodzi zeby tam był MAC telefonu, ale ja masz MAC Filtering wyłączone to nic nie musisz wpisywać !

 

wpisz w telefonie samemu adres IP , brame , DNS

0

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

no wlasnie o to chodzi zeby tam był MAC telefonu, ale ja masz MAC Filtering wyłączone to nic nie musisz wpisywać !

 

wpisz w telefonie samemu adres IP , brame , DNS

Próbowałem już wpisywać nic to nie dało :mellow:

0

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

jakie adresy wpisywales?

0

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Mam do wpisania w tel.

+Ustawienia serwera proxy: *BRAK lub RĘCZNIE

Przy RECZNIE mam wpisać:

-Nazwa hosta serwera proxy

-Numer portu serwera proxy

-Omiń serwer proxy w przypadku ....

+Ustawienia IP: *DHCP lub STATYCZNY

Przy STATYCZNY mam wpisać:

-Adres IP

-Brama

-Długość prefiksu sieci

-Dns 1

-Dns 2

+Przy ustawieniach BRAK i DHCP nic nie trzeba wpisywać

0

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

daj statycznie i przypisz :

  • Adres IP 192.168.0.100
  • Maska 255.255.255.0
  • brama 192.168.0.1
  • DNSY 192.168.0.1

0

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

daj statycznie i przypisz :

  • Adres IP 192.168.0.100
  • Maska 255.255.255.0
  • brama 192.168.0.1
  • DNSY 192.168.0.1

Nie mam do wpisania MASKI.

te DNSY to do 1 i 2 ?

0

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

tak , podstawowy i alternatywny , w zasadie mozesz wpisac tylko jeden , to bez znaczenia jezeli działa

 

maski nie mozesz wpisać bo zapwne nie mozna jej zmienić z /24

0

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

tak , podstawowy i alternatywny , w zasadie mozesz wpisac tylko jeden , to bez znaczenia jezeli działa

 

maski nie mozesz wpisać bo zapwne nie mozna jej zmienić z /24

Nic to nie dało w środe wybieram sie do play myślisz że coś pomogą?

Wydaje mi sie że to cos z telefonem bo byłem dziś przy innym routerze i też nie chciał się połączyć z normalnym internetem z sieci teżnie chce się łączyć.

0

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

powroc do ustawień fabrycznych i sobie od nowa wszystko skonfiguruj, moze to coś da .

0

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Witam byłem dziś w salonie play ustawiłe telefon że normalny internet już chodzi ale wifi w domu nie łączy się z routerem koleś w play włączył wifi i telefon mormalnie łączył sie z siecią w galerii z sieciami nie zabezpieczonymi.Czy w domowej sieci muszę zmienićszyfrowanie na brak??

0

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

sproboj zmienic szyfrowanie chwilowo , lecz to nie powinno miec wiele do rzeczy.

0

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Zmieniłem szyfrowanie na wyłączone za pomocą płyty instalacyjnej routera wyłączyłem i włączyłem router.

W telefonie znalazło sieć ale pisało zabezpieczona nacisnąłem na nią i pisało zapisana nie telefon połączył sie routerem.

W czym mogłem zrobić błąd??

0

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

usun w telefonie profil tej sieci i sproboj sie na nowo podlaczyc przy wylaczonym szyfrowaniu

0

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Robiłem tak nic to nie dało dalej pisało zabezpieczona za pomocą i nie połączyło z routerem

0

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach