Oprogramowanie forum zostało zaktualizowane. Zmienił się sposób logowania: jako nazwy użytkownika należy użyć tzw. "nazwy wyświetlanej" jeśli była różna od poprzedniego loginu lub adresu email.

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ubek

Połączenie Routera z Cisco Cisco EPC3208G - brak Internetu

4 posty w tym temacie

Witam

 

Mam problem z internetem a dokładniej z puszczeniem sieci na wi fi w mieszkaniu.

Mieszkam w DE i mam internet od operatora Kabel BW dostarczony razem z Telefonem i Telewizorem ( opcja ) wychodzi ze ściany w formie kabla podobnego do Koncetryka i jest połączony z urządzeniem Cisco EPC3208G EuroDocsis 3.0 2-PORT Voice Gateway. Z tego urządzenie wychodzi standardowy kabel sieciowy prosto do laptopa i jest sieć icon_smile.gif problem polega na tym że po podłaczeniu do Routera i zrobieniu siedzi WiFi internet nie jest dostępny :/

 

Korzystam z Routera Level One WBR 6001 - http://download.leve...WBR-6001_UM.pdf

 

Ma ktoś jakąś koncepcje jak ustawić ten router ? robiłem już klonowanie adresów mac.

 

Po zrobieniu ustawień mam taki status routera

 

http://clip2net.com/s/2F7Sf

 

a netu nie widać nie słychać icon_sad.gif

 

Cholera mnie bierze że nie mam WiFi w domu bo muszę lapka na podłodze trzymać :/

 

 

Wygląda to tak - są dwa zestawy połączeń - jeden z użyciem routera drugi bez.

 

Bez routera internecik śmiga na kablu aż miło

 

obrazek:

http://www46.zippysh...94766/file.html

 

Po podpięciu routera brak nectu na WiFi

 

kabel jest tak podłączony do portu WAN - tak to Wygląda

 

Obrazek:

http://www46.zippysh...35524/file.html

 

przy próbach łaczenia się czy pingowania dostaje takie odpowiedzi przy sprawdzaniu NAT status

 

http://clip2net.com/s/2F90k

0

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

jaki adres ma Router Cisco?

 

zrób tak:

  • zresetuj router Level One
  • nadaj mu adres IP 192.168.0.2 ( jeżeli Cisco ma adres 192.168.0.1 )
  • wyłącz serwer DHCP
  • Kabel od Cisco wepnij do jednego z czterech portów LAN. Port WAN ma być pusty!

0

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Problem rozwiązany - był konflikt adresów IP na urządzeniach, zarówno router jak i cisco od dostawny miały przydzielone 192.168.0.1 - po zmianie ip w routerze wszystko śmiga.

Pytanie z ciekawości dlaczego mam wpinać kabel od cisco ( w którym jest sygnał ) do Wyjścia w routerze? Zamiast do Wejścia czyli portu WAN

0

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

tak myslalem że był konflikt...

 

a to dlatego ze teraz masz podwójnego NAT-a , troche upierdliwe gdybys chciał uruchomić Virtual Server . ale jak nie będziesz przekierowywał portów to zostaw tak jak masz

0

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach