Zaloguj się, aby obserwować  
tEDDYbOAR

Ubiquity NanoStation

Recommended Posts

cabana

Na loco m2 jest Firmware Version: XM.v5.5.2 Jakieś różnice w stosunku do 5.5 są?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
krzysiekl84

witam. Przypne się do tematu.

Proszę o pomoc w skonfigurowaniu ubiquity nanostation m5 .

Chciałbym odebrac siec wifi z rutera poprzez w/w antenę i następnie rozesłać ją dalej za pomocą 2 rutera.

Mam pytanie ? mianowicie antena nanostation m5 pracuje na częstotliwości 5 ghz czy jest mozliwosc konfiguracji podłaczenia sie do sieci wysyłanej przez ruter na paśmie 2.4 ghz?

Proszę o pomoc.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Janiaking

nie, nie ma takiej możliwości . Trzeba było zakupić Nanostation M2 na 2.4 GHz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
krzysiekl84

Hej.

Jak skonfigurować antenę nanostation loco m2.?

 

Mianowicie chciałbym odebarć sieć wifi wysyłaną poprzez ruter w budynku nr1 i złapać ją w/w anteną w budynku nr 2, dalej już po kablu Lan do kompa.

Odległośćmiędzy budynkami to jakieś 80 metrów.

 

Czy wymianiona antena się do tego nadaje?

 

Proszę o radę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
krzysiekl84

oczywiście. Ustawiasz w tryb Station wyszukujusz dostępne sieci i łączysz się do niej . jeżeli jest zabezpieczon hasłem to analogicznie musisz je podać . Panel AirOS jest intuicyjny

 

http://www.youtube.com/watch?v=FjTXJIWaR8o

kolego ustawiłem złapało , ale jest problem ponieważ sygnał łapie tylko z odległości bodajże 15 metrów. Jakaś lipna ta antena czy co? jak to ustawić. proszę o pomoc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Janiaking

nie wiem jakie masz ustawienia urządzenia. Wyślij screeny . Kupiłeś nowe Loco ? 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
krzysiekl84

tak urzadzenie jest nowe. ustawiłem tylko stacja w zakładce wirelles zlapało ruter dodałem go zapisałem ustawienia i ok. sygnału brak - reszte ustawień zostawiłem jak w oryginale nic nie przetsawiałem. Przyblizyłem się z tym całym ustrojstwem na jakieś 15 metrów i dopiero internet wskoczył.

Postaram się jakoś wrzucic zdjęcia .

Dzieki za zainteresowanie .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
gogeta1986

Witam,

trochę odświeżę temat.

Ktoś próbował openwrt gargooly na LOCO m5?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować