Skocz do zawartości


Zdjęcie

Połączenie Routera z Cisco Cisco EPC3208G - brak Internetu


  • Musisz się zalogować, aby odpowiedzieć
3 odpowiedzi w tym wątku

#1 ubek

ubek

    Nowicjusz

  • Nowi użytkownicy
  • Pip
  • 2 Postów:

Napisany 31 grudzień 2012 - 18:47

Witam

Mam problem z internetem a dokładniej z puszczeniem sieci na wi fi w mieszkaniu.
Mieszkam w DE i mam internet od operatora Kabel BW dostarczony razem z Telefonem i Telewizorem ( opcja ) wychodzi ze ściany w formie kabla podobnego do Koncetryka i jest połączony z urządzeniem Cisco EPC3208G EuroDocsis 3.0 2-PORT Voice Gateway. Z tego urządzenie wychodzi standardowy kabel sieciowy prosto do laptopa i jest sieć Dodaj obrazek problem polega na tym że po podłaczeniu do Routera i zrobieniu siedzi WiFi internet nie jest dostępny :/

Korzystam z Routera Level One WBR 6001 - http://download.leve...WBR-6001_UM.pdf

Ma ktoś jakąś koncepcje jak ustawić ten router ? robiłem już klonowanie adresów mac.

Po zrobieniu ustawień mam taki status routera

http://clip2net.com/s/2F7Sf

a netu nie widać nie słychać Dodaj obrazek

Cholera mnie bierze że nie mam WiFi w domu bo muszę lapka na podłodze trzymać :/


Wygląda to tak - są dwa zestawy połączeń - jeden z użyciem routera drugi bez.

Bez routera internecik śmiga na kablu aż miło

obrazek:
http://www46.zippysh...94766/file.html

Po podpięciu routera brak nectu na WiFi

kabel jest tak podłączony do portu WAN - tak to Wygląda

Obrazek:
http://www46.zippysh...35524/file.html

przy próbach łaczenia się czy pingowania dostaje takie odpowiedzi przy sprawdzaniu NAT status

http://clip2net.com/s/2F90k
  • 0

#2 Janiaking

Janiaking

    Specjalista

  • Administratorzy
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2911 Postów:
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 01 styczeń 2013 - 12:42

jaki adres ma Router Cisco?

zrób tak:
  • zresetuj router Level One
  • nadaj mu adres IP 192.168.0.2 ( jeżeli Cisco ma adres 192.168.0.1 )
  • wyłącz serwer DHCP
  • Kabel od Cisco wepnij do jednego z czterech portów LAN. Port WAN ma być pusty!

  • 0
Behind your OS

the quieter you become, the more you are able to hear...

#3 ubek

ubek

    Nowicjusz

  • Nowi użytkownicy
  • Pip
  • 2 Postów:

Napisany 01 styczeń 2013 - 13:08

Problem rozwiązany - był konflikt adresów IP na urządzeniach, zarówno router jak i cisco od dostawny miały przydzielone 192.168.0.1 - po zmianie ip w routerze wszystko śmiga.
Pytanie z ciekawości dlaczego mam wpinać kabel od cisco ( w którym jest sygnał ) do Wyjścia w routerze? Zamiast do Wejścia czyli portu WAN
  • 0

#4 Janiaking

Janiaking

    Specjalista

  • Administratorzy
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2911 Postów:
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 01 styczeń 2013 - 13:14

tak myslalem że był konflikt...

a to dlatego ze teraz masz podwójnego NAT-a , troche upierdliwe gdybys chciał uruchomić Virtual Server . ale jak nie będziesz przekierowywał portów to zostaw tak jak masz
  • 0
Behind your OS

the quieter you become, the more you are able to hear...