Witam,
kupiłem kartę http://www.arest.pl/...-PCI-Wi-Fi-b-g/
Problem polega na tym, że karta co chwilę traci połączenie. Pingowałem router z dwóch komputerów, tylko ten z tp-linkiem się wieszał. Zarówno na sterownikach windowsa, jak i tych dostarczonych z płytą. Samą kartę przekładałem do różnych slotów, nie przyniosło to jednak żadnych zmian. Przeinstalowałem Windowsa, próbowałem na Ubuntu, ciągle to samo. Co ciekawe problem znika po odkręceniu antenki (oczywiście komputer musi być wtedy blisko routera). Macie jakieś pomysły, czy iść prosto do sklepu z reklamacją?
Dzięki.
Problem ze stabilnością TP-LINK TL-WN551G
Rozpoczęty przez kamil55, 14-02-12, 22:31
2 odpowiedzi w tym wątku
Napisany 14 luty 2012 - 22:31
Napisany 15 luty 2012 - 02:22
Trudno stwierdzić, bo to aż niemożliwe. Testowałeś to na innej maszynie ?
Polska wersja BackTrack + Pyrit + CAL++ + Reaver WPS
UWAGA! UWAGA! Tak karty WN422Gv2.0 oraz WN722N zmieniają MAC na sterowniku który dostarcza Atheros (AR9271)! Sterownik jest automatycznie pobierany przez Windows 7! Należy odinstalować sterownik firmy TP-Link. Atheros Wireless Utility nie działa na Windows 7!
UWAGA! UWAGA! Tak karty WN422Gv2.0 oraz WN722N zmieniają MAC na sterowniku który dostarcza Atheros (AR9271)! Sterownik jest automatycznie pobierany przez Windows 7! Należy odinstalować sterownik firmy TP-Link. Atheros Wireless Utility nie działa na Windows 7!
Napisany 15 luty 2012 - 11:12
Nie, nie mam innego komputera stacjonarnego. Na pewno sprawny jest router, sprawdzane na czterech laptopach. Karta poszła do serwisu, wieczorem mam spodziewać się odpowiedzi.