Witam,
Mam problem z jakością tzn. z poziomem zasięgu tej karty w laptopie Toshiba C660 - 1 RC, karta zachowuje się dziwnie np. jednego dnia pokazuje mi stan sygnału sieci jako znakomity (router jest w odległości 1 m) a innym razem dostateczny lub dobry. Jesli pokazuje znakomity to "widzę" też inne routery moich sąsiadów. Problem zaczyna się gdy chcę z laptopem przejśc do innego pokoju i gdy wtedy trafię na dzien kiedy wyswietla się sygnal dostateczny - mam wtedy brak internetu. Router jest ok bo mam drugi laptop i on cały czas pokazuje zasieg full. Próbowałem wgrać nowy sterownik ale nic to nie pomogło. Jakieś pomysły? Dzięki za porady. Pozdrawiam. W.
Problem z czułością karty Atheros AR9002WB - 1 NG
Rozpoczęty przez Interwoojt, 14-02-12, 14:49
9 odpowiedzi w tym wątku
Napisany 14 luty 2012 - 14:49
Napisany 15 luty 2012 - 02:28
Kolego zobacz czy przypadkiem nie wyleciał wtyk z jednej z anten.
Czy na obudowie masz gdzieś znaczek małej anteny z małym napisem Wifi Direction Antena, ponieważ mam dokładnie taką toshibę i powiem szczerze działa to kłopotliwie, ponieważ trzeba klapą laptopa celować w router.
Czy na obudowie masz gdzieś znaczek małej anteny z małym napisem Wifi Direction Antena, ponieważ mam dokładnie taką toshibę i powiem szczerze działa to kłopotliwie, ponieważ trzeba klapą laptopa celować w router.
Polska wersja BackTrack + Pyrit + CAL++ + Reaver WPS
UWAGA! UWAGA! Tak karty WN422Gv2.0 oraz WN722N zmieniają MAC na sterowniku który dostarcza Atheros (AR9271)! Sterownik jest automatycznie pobierany przez Windows 7! Należy odinstalować sterownik firmy TP-Link. Atheros Wireless Utility nie działa na Windows 7!
UWAGA! UWAGA! Tak karty WN422Gv2.0 oraz WN722N zmieniają MAC na sterowniku który dostarcza Atheros (AR9271)! Sterownik jest automatycznie pobierany przez Windows 7! Należy odinstalować sterownik firmy TP-Link. Atheros Wireless Utility nie działa na Windows 7!
Napisany 15 luty 2012 - 18:26
Witam ponownie, niestety nie znalazlem niczego o czym piszesz na obudowie, dziś niestety znowu tylko siła sygnału: dobra - a router w odległości 1 m. Żałuje że kupiłem tego laptopa, łączność wifi jest dla mnie ważna bo dużo podrózuje. Może ktoś jeszcze ma jakieś inne rozwiązanie?
Napisany 16 luty 2012 - 02:11
To nie jest wina tego laptopa, ponieważ mam identycznego i wifi działa w nim bardzo dobrze.
Musisz sprawdzić czy przypadkiem nie odłączyły się anteny od karty wifi.
Aby tego dokonać musisz odkręcić klawiaturę, bo pod nią jest karta.
Sprawa jest prosta:
Karta to jest to coś małe na środku pod klawiaturą, ma dwa kabelki które czasem od stukania po klawiaturze wylatują w tym modelu.
Musisz sprawdzić czy przypadkiem nie odłączyły się anteny od karty wifi.
Aby tego dokonać musisz odkręcić klawiaturę, bo pod nią jest karta.
Sprawa jest prosta:
Karta to jest to coś małe na środku pod klawiaturą, ma dwa kabelki które czasem od stukania po klawiaturze wylatują w tym modelu.
Napisany 16 luty 2012 - 17:41
Wielkie dzięki, jestem laikiem w tym temacie dlatego być może moje pytania będą dla innych śmieszne. Ale czy nie utracę gwarancji? Ta karta jest jakoś opisana?, Odkręciłem tą część gdzie jest pamięć i twardy dysk, k. pamięc (nad nią) dostrzegłem napis WLAN i chyba numer sieciowy czy seryjny tej karty. Zanim odkręce czy to ta karta? (zrobiłem zrzut z filmiku, który zamieścileś http://www.fotosik.p...136c836c5f.html
Ja problem z zasięgiem miałem od samego początku. Zastanawiam się czy w sklepie czegoś nie uszkodzili bo ja zamowiłem z pamięcią 8 GB i oni to rozkręcali (sklep wysyłkowy). Wielkie dzięki za pomoc :
Ja problem z zasięgiem miałem od samego początku. Zastanawiam się czy w sklepie czegoś nie uszkodzili bo ja zamowiłem z pamięcią 8 GB i oni to rozkręcali (sklep wysyłkowy). Wielkie dzięki za pomoc :
Napisany 17 luty 2012 - 19:44
Karta to jest to obok, ma dwa kable, biały i czarny.
Mniej więcej tak wygląda karta:
Mniej więcej tak wygląda karta:
Napisany 18 luty 2012 - 14:39
Kup sobie kartę zew. po co kombinować.
Napisany 18 luty 2012 - 15:17
Po to żeby nic nie sterczało 
Ogolnie miałem c660 i komputer mimo niezłego wykonania ma kilka wad, między innymi ta klawiatura która właśnie rezonuje i potrafi wybić wtyk z karty. Roboty jest 5 minut a rezultaty zadowalające.
Ogolnie miałem c660 i komputer mimo niezłego wykonania ma kilka wad, między innymi ta klawiatura która właśnie rezonuje i potrafi wybić wtyk z karty. Roboty jest 5 minut a rezultaty zadowalające.
Napisany 20 luty 2012 - 13:31
Wolał bym żeby mi coś sterczało, niż miał bym celować klapą. Taka mała ironia.
Napisany 20 luty 2012 - 19:58
Inwigilator, o 20 luty 2012 - 13:31, powiedział:
Wolał bym żeby mi coś sterczało, niż miał bym celować klapą. Taka mała ironia.