Witam.
Ostatnio ćwiczyłem złamanie klucza WEP mojego kolegi(z którym to uzgodniłem).
Cały zabieg zakończył się sukcesem, a mianowicie otrzymałem klucz w postaci HEX:
799F996571D72C762A513CDC2E
Do łącznia się z siecią używam WiFiSKY 2000mW+Antena+13dBi (Siła sygnału około 70%, próbowałem również z Atheros5007EG)
Po złamaniu zabezpieczenia zmieniłem adres karty sieciowej na MAC, który ma mój kolega. Dane połączenia wpisuję w Access Connection i po próbie połączenia odrzuca - nie łączy się z siecią.
I tutaj moje pytanie. Czy poza zabezpieczeniami, które udało mi się obejść istnieją jeszcze jakieś? Co może być powodem braku możliwości podłączenia się do sieci?
Połączenie WiFi za pomocą HEX nie działa
Rozpoczęty przez tomsoh9029, 07-02-12, 20:08
2 odpowiedzi w tym wątku
Napisany 07 luty 2012 - 20:08
Napisany 07 luty 2012 - 23:00
Haslo na karcie sieciowej w postaci hex czy ascii trzeba podac? Nigdy sie w takie rzeczy nie bawilem ale sprobuj dac takie haslo (rezem z kropka, kopiuj wklej uzyj):
yź™eq×,v*Q<Ü.
To sa przekonwertowane te liczby co podales na asci.
yź™eq×,v*Q<Ü.
To sa przekonwertowane te liczby co podales na asci.
Napisany 08 luty 2012 - 08:53
Obawiam się, że ten hex nie da się przekonwertować na ASCII. Gdzieś czytałem o ONE WAY HEX gdzie można z ASCII otrzymać HEX ale już nie na odwrót.
W każdym razie postać HEX powinna wystarczyć. Można uzyskać połączenie korzystając z HEX przez managery do łączenia(Np. Access Connecition).
Istnieją jakieś inne zabezpieczenia, które mogą stać na drodze?
W każdym razie postać HEX powinna wystarczyć. Można uzyskać połączenie korzystając z HEX przez managery do łączenia(Np. Access Connecition).
Istnieją jakieś inne zabezpieczenia, które mogą stać na drodze?
Ten post był edytowany przez tomsoh9029 dnia: 08 luty 2012 - 08:57