Skocz do zawartości

Połączenie WiFi za pomocą HEX nie działa

• Nie możesz odpowiadać w tym temacie
2 odpowiedzi w tym wątku

#1 tomsoh9029

Nowicjusz

• Nowi użytkownicy
  • Pip
  • 2 Postów:

Napisany 07 luty 2012 - 20:08

Witam.

Ostatnio ćwiczyłem złamanie klucza WEP mojego kolegi(z którym to uzgodniłem).
Cały zabieg zakończył się sukcesem, a mianowicie otrzymałem klucz w postaci HEX:

799F996571D72C762A513CDC2E

Do łącznia się z siecią używam WiFiSKY 2000mW+Antena+13dBi (Siła sygnału około 70%, próbowałem również z Atheros5007EG)

Po złamaniu zabezpieczenia zmieniłem adres karty sieciowej na MAC, który ma mój kolega. Dane połączenia wpisuję w Access Connection i po próbie połączenia odrzuca - nie łączy się z siecią.
I tutaj moje pytanie. Czy poza zabezpieczeniami, które udało mi się obejść istnieją jeszcze jakieś? Co może być powodem braku możliwości podłączenia się do sieci?
  • +
  • -
  • 0

#2 jaffa0000

Amator

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 75 Postów:

Napisany 07 luty 2012 - 23:00

Haslo na karcie sieciowej w postaci hex czy ascii trzeba podac? Nigdy sie w takie rzeczy nie bawilem ale sprobuj dac takie haslo (rezem z kropka, kopiuj wklej uzyj):
yź™eq×,v*Q<Ü.

To sa przekonwertowane te liczby co podales na asci.
  • +
  • -
  • 0

#3 tomsoh9029

Nowicjusz

• Nowi użytkownicy
  • Pip
  • 2 Postów:

Napisany 08 luty 2012 - 08:53

Obawiam się, że ten hex nie da się przekonwertować na ASCII. Gdzieś czytałem o ONE WAY HEX gdzie można z ASCII otrzymać HEX ale już nie na odwrót.
W każdym razie postać HEX powinna wystarczyć. Można uzyskać połączenie korzystając z HEX przez managery do łączenia(Np. Access Connecition).

Istnieją jakieś inne zabezpieczenia, które mogą stać na drodze?

Ten post był edytowany przez tomsoh9029 dnia: 08 luty 2012 - 08:57

• +
  • -
  • 0