Skocz do zawartości

Jaka karta WiFi ma mozliwość zmiany MAC w Windows7

4 odpowiedzi w tym wątku

#1 kulamario

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 8 Postów:

Napisany 06 luty 2012 - 18:24

Witam wszystkich
Posiadam EW-7128G oraz akces pointa WL-5460AP
do jakiegoś czasu łączyłem się przez WiFi bez problemu teraz mam problem bo jestem zablokowany prawdopodobnie przez Mac adres i nie mogę się połączyć
siec zostaje znaleziona bez problemu ale połączenie z nią trwa dłużej niż zwykle taki komunikat wyświetla windows7 gdy już dojdzie do połączenia co świadczy ze o tym klucz się zgadza bo jest napisane połączono z siecią to i tak jest ograniczony dostęp i połączenia z internetem nie ma
nie wiele myśląc odpaliłem bt4 i sprawdziłem Mac adresy jakie są zalogowane do tej sieci oraz Mac Routera który wysyła sygnał co mnie interesuje
próbowałem zmienić Mac w mojej karcie na te co podejrzałem w BT4 ale nie mogę
czytałem coś na temat ze akces pointy maja możliwość zmiany Mac adresu ale w tym moim nie widzę takiej opcji akces pointa mam ustawionego na wzmacniacz sygnału WiFi
Proszę o jakieś informacje jak sobie poradzić z tym problemem oraz o informacje na temat kart WiFi z możliwością zmiany Mac adresu
  • +
  • -
  • 0

#2 Tommy

Obeznany epik

• Moderatorzy
  • PipPipPipPipPip
  • 923 Postów:
  • Zainteresowania:Linux, UNIX, łączność wifi, elektronika, fotografia, hardware

Napisany 07 luty 2012 - 12:17

Ogólnie to nikt tu ci nie będzie pomagał włamywać ale muszę ci powiedzieć chociaż na czym polega blokada MAC,
to że zmienisz MAC nic ci nie da, ponieważ musiał byś zmienić na taki jak jest dodany do router-a.

Na dodatek twoja kart bez problemu zmienia adres MAC, np za pomocą programu tmac.
  • +
  • -
  • 0

#3 kulamario

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 8 Postów:

Napisany 07 luty 2012 - 13:56

witam
nie da się zmienić na taki jak ja chce
jest możliwość zmiany ale tylko z listy
gdy zmieniam na własny pojawia się komunikat

Załączone pliki

Ten post był edytowany przez kulamario dnia: 07 luty 2012 - 14:02

• +
  • -
  • 0

#4 Tommy

Obeznany epik

• Moderatorzy
  • PipPipPipPipPip
  • 923 Postów:
  • Zainteresowania:Linux, UNIX, łączność wifi, elektronika, fotografia, hardware

Napisany 07 luty 2012 - 22:49

Mogę wiedzieć jaki adres chcesz ustawić ?
  • +
  • -
  • 0

#5 kulamario

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 8 Postów:

Napisany 08 luty 2012 - 07:26

000fccab3a8c
406aab1e109b
00225f14ff63
jeden z tych no ale nie działa bo program chce ze by zmienić na 02 pierwsza wartość
  • +
  • -
  • 0