Witam,
poszukuje osoby która posiada ALFĘ AWUS036NHA (AR9271) wersję druga która ma zielony PCB.
Potrzebuje aby ktoś wykonał takową procedurę i wkleił mi wynik:
1. nano abc.conf
A w środku wpisał:
network={
ssid="nazwa_sieci"
key_mgmt=NONE
}
Oczywiście sieć należy zastąpić DOWOLNĄ otwartą siecią będącą w zasięgu karty!
2.
wpa_supplicant -iwlan0 -c./abc.conf
supplicant będzie wyrzucał informacje i chciał bym je zobaczyć niezależnie czy się połączy czy nie.
Dodatkowo mile widziany wynik: iwconfig wlan0 w trakcie połączenia z dowolną siecią
Szukam kogoś z ALFA AWUS036NHA v2.0 (zielony PCB)
Rozpoczęty przez Tommy, 03-02-12, 15:14
3 odpowiedzi w tym wątku
Napisany 03 luty 2012 - 15:14
Polska wersja BackTrack + Pyrit + CAL++ + Reaver WPS
UWAGA! UWAGA! Tak karty WN422Gv2.0 oraz WN722N zmieniają MAC na sterowniku który dostarcza Atheros (AR9271)! Sterownik jest automatycznie pobierany przez Windows 7! Należy odinstalować sterownik firmy TP-Link. Atheros Wireless Utility nie działa na Windows 7!
UWAGA! UWAGA! Tak karty WN422Gv2.0 oraz WN722N zmieniają MAC na sterowniku który dostarcza Atheros (AR9271)! Sterownik jest automatycznie pobierany przez Windows 7! Należy odinstalować sterownik firmy TP-Link. Atheros Wireless Utility nie działa na Windows 7!
Napisany 11 luty 2012 - 00:46
NIe chce zaśmiecać dlatego zapytam tu...
Jaka jest zasadnicza różnica między ALFA AWUS036NHR a ALFA AWUS036NHA ?? Która z nich jest lepsza?
Jaka jest zasadnicza różnica między ALFA AWUS036NHR a ALFA AWUS036NHA ?? Która z nich jest lepsza?
Napisany 11 luty 2012 - 01:53
Obie są do kitu.
NHR ma realtek 8188*U do którego trzeba walczyć z sterownikami
NHA ma Atheros-a AR9271 który znowu robi sobie jaja i nie łączy się z otwartymi sieciami pod linux-em.
WN722N który ma też AR9271 działa bez zarzutu.
NHR ma realtek 8188*U do którego trzeba walczyć z sterownikami
NHA ma Atheros-a AR9271 który znowu robi sobie jaja i nie łączy się z otwartymi sieciami pod linux-em.
WN722N który ma też AR9271 działa bez zarzutu.
Polska wersja BackTrack + Pyrit + CAL++ + Reaver WPS
Napisany 05 marzec 2012 - 21:53
a co z Alfa AWUS036NHR
bo właśnie patrze szukam i analizuje rożne karty no i nie wiem którą wybrać wybór miał paść na coś z Alfa AWU tylko nie wiem jaka
Głownie chodzi mi o to aby kupić taki sprzęt ze bym mógł zbierać informacje z obszaru powiedzmy 500m2 to jest osiedle domków jednorodzinnych
teraz pracuje na EdiMax EW-7128G i panelu kierunkowym nawet nie wiem jaki bo dostałem ale efekt jest naprawdę mizerny
mogę zebrać info z mojej ulicy to jest jakieś 50-70metrow no ale i tak nie ma porównania do zwykłej karty w laptopie
co radzicie kupić bo sam już nie wiem
a jeszcze jaka antenę naprawdę dobra wybrać do tego
bardzo proszę o info
ps
czy w ogóle są karty mocniejsze niż 100mW czy 200mW
bo wiele wątków mówi o tym ze nie ma mocnych kart na usb bo przede wszystkim zasilanie z usb nie ma tyle mocy aby zasilić kartę
a jeszcze jedno czy na PCI znajdę naprawdę coś mocnego z kart WiFi
a co do opisów tych jednostek mocy kart
to chodzi o moc odbierania czy wysyłania?
bardzo prosze o info
bo właśnie patrze szukam i analizuje rożne karty no i nie wiem którą wybrać wybór miał paść na coś z Alfa AWU tylko nie wiem jaka
Głownie chodzi mi o to aby kupić taki sprzęt ze bym mógł zbierać informacje z obszaru powiedzmy 500m2 to jest osiedle domków jednorodzinnych
teraz pracuje na EdiMax EW-7128G i panelu kierunkowym nawet nie wiem jaki bo dostałem ale efekt jest naprawdę mizerny
mogę zebrać info z mojej ulicy to jest jakieś 50-70metrow no ale i tak nie ma porównania do zwykłej karty w laptopie
co radzicie kupić bo sam już nie wiem
a jeszcze jaka antenę naprawdę dobra wybrać do tego
bardzo proszę o info
ps
czy w ogóle są karty mocniejsze niż 100mW czy 200mW
bo wiele wątków mówi o tym ze nie ma mocnych kart na usb bo przede wszystkim zasilanie z usb nie ma tyle mocy aby zasilić kartę
a jeszcze jedno czy na PCI znajdę naprawdę coś mocnego z kart WiFi
a co do opisów tych jednostek mocy kart
to chodzi o moc odbierania czy wysyłania?
bardzo prosze o info
Ten post był edytowany przez kulamario dnia: 05 marzec 2012 - 21:56