WItam
Jestem posiadaczem TP-Link TL-1043ND - ale nie jestem zadowolony. Mam opcję zmienić router.
Na dotychczasowym routerze mam zainstalowanego Gargoyle'a (taki open wrt). Transfery przez WIFI na dysk USB podłączony do routera żenujące 2,5-3mb/s. Nie polepsza się to prawie wcale podłączająć się przez gigabit ethernet więc wifi nie jest wąskim gardłem tylko USB albo proc w routerze. Rozumiem ze sprzęt kosztował 200 pln ale spodziewałem się więcej.
Chciałbym router pracujący w trybie N 300 który będzie dzielić dysk po USB na sieci. Mam podłączone kino domowe po ethernecie i chcę odtwarzać filmy bez problemu - wiadomo trzeba ten film wrzucić i nie chce kopiować filmu HD (8 GB) przez pół dnia z prędkością 3 MB/s.
Co polecicie?
Porada - router wifi N, dysk po USB - szybki
Rozpoczęty przez Saimek, 02-02-12, 08:55
3 odpowiedzi w tym wątku
Napisany 02 luty 2012 - 08:55
Napisany 02 luty 2012 - 13:09
Mylisz urządzenie, chcesz mieć NAS a kupujesz router. Urządzenia tego typu nie kosztują 200zł tylko 400 lub więcej.
Ja np. posiadam Ubi RouterStation Pro który też posiada USB ale transfer też jest bez rewelacji, ale zawsze coś 10-15MB/s
Ja np. posiadam Ubi RouterStation Pro który też posiada USB ale transfer też jest bez rewelacji, ale zawsze coś 10-15MB/s
Polska wersja BackTrack + Pyrit + CAL++ + Reaver WPS
UWAGA! UWAGA! Tak karty WN422Gv2.0 oraz WN722N zmieniają MAC na sterowniku który dostarcza Atheros (AR9271)! Sterownik jest automatycznie pobierany przez Windows 7! Należy odinstalować sterownik firmy TP-Link. Atheros Wireless Utility nie działa na Windows 7!
UWAGA! UWAGA! Tak karty WN422Gv2.0 oraz WN722N zmieniają MAC na sterowniku który dostarcza Atheros (AR9271)! Sterownik jest automatycznie pobierany przez Windows 7! Należy odinstalować sterownik firmy TP-Link. Atheros Wireless Utility nie działa na Windows 7!
Napisany 02 luty 2012 - 13:20
Faktycznie mało, tylko sprecyzuj czy te prędkości to są megabity (Mb) czy megabajty (MB). Może problem być jeszcze w kablu USB, może być za długi albo słabej jakości. Sprawdź też ustawienia limitu transferów i QoS.
Napisany 02 luty 2012 - 19:51
Zgadza sieproblem może byc zwiazany z kablem USB,więc mussisz to sprawdzić. Poza tym uzupełnij te informacje o których mowa powyżej,wtedy sytuacja będzie bardziej klarowna.
WWW.EASY-WIFI.PL - Bezprzewodowe rozwiązania dla domu, biznesu.