Skocz do zawartości

Problem z kluczen wep2 13 znków :-/

• Nie możesz odpowiadać w tym temacie
5 odpowiedzi w tym wątku

#1 tommy24

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 3 Postów:

Napisany 01 luty 2012 - 17:09

Witam mam problem z komputerem stacjonarnym.Komputer ma świeży system XP SP2 i wszystko ładnie poinstalowane.Karta sieciowa to Linksys wirelees-N usb network adapter i sterowniki od producenta.Karta widzi siec zabezpieczoną wep2 personal,ale po wprowadzeniu hasła(ma 13 znaków) długo łączy i wyskakuje ze ograniczony dostęp do internetu.Próbowałem u znajomego z inną siecią i tam łączy z internetem normalnie(siec zabezpieczona wep2 personal i hasło 8 znaków).Hasła niestety nie mogę zmienić na na 8 znaków(tak było by najprościej) bo to siec sąsiada który powiedział ze sie nie zna i nic nie będzie zmieniał bo jemu działa dobrze(na win7).Czy serwice pack 3 pomoże ? Czy może jakaś łatka dodatkowo ? Prosze o pomoc bo juz nie mam pomysłów .Pozdro
  • +
  • -
  • 0

#2 baq

Wtajemniczony

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 121 Postów:

Napisany 01 luty 2012 - 20:24

Tak, wyszła łatka dla Windows XP do obsługi WPA2. W XP SP3 raczej powinna już być. Można dociągnąć z tąd -> http://www.microsoft...ls.aspx?id=1974
  • +
  • -
  • 0

#3 tommy24

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 3 Postów:

Napisany 01 luty 2012 - 21:27

Dziki wielkie.Zobaczymy czy pomoże.Pozdro
  • +
  • -
  • 0

#4 tommy24

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 3 Postów:

Napisany 05 luty 2012 - 10:07

Niestety problem nie znikł ani po instalacji łatki z linka,ani po dołożeniu SP3,ani po ponownej instalce systemu XP SP3 z wszystkimi aktualizacjami.Z siecią łącz jednie z ograniczonym dostępem.Nie wiem co jest grane.Chyba sobie odpuszczę ten komputer.
  • +
  • -
  • 0

#5 jaffa0000

Amator

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 75 Postów:

Napisany 05 luty 2012 - 10:43

Wg mnie to nie wina komputera, tylko złego hasła.
  • +
  • -
  • 0

#6 nejmix

Początkujący pisarz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 256 Postów:
  • Zainteresowania:html/css/psd/cms/wardr/lnx/flash/browar -- Ik heb zin in wit roken....

Napisany 06 luty 2012 - 01:56

tez tak kiedys mialem, zmien na win7 i po problemie
  • +
  • -
  • 0
"Wiadomo, ze taki a taki pomysl jest nie do zrealizowania. Ale zyje sobie jakis nieuk, ktory o tym nie wie. I on wlasnie dokonuje tego wynalazku."