Witam mam problem z komputerem stacjonarnym.Komputer ma świeży system XP SP2 i wszystko ładnie poinstalowane.Karta sieciowa to Linksys wirelees-N usb network adapter i sterowniki od producenta.Karta widzi siec zabezpieczoną wep2 personal,ale po wprowadzeniu hasła(ma 13 znaków) długo łączy i wyskakuje ze ograniczony dostęp do internetu.Próbowałem u znajomego z inną siecią i tam łączy z internetem normalnie(siec zabezpieczona wep2 personal i hasło 8 znaków).Hasła niestety nie mogę zmienić na na 8 znaków(tak było by najprościej) bo to siec sąsiada który powiedział ze sie nie zna i nic nie będzie zmieniał bo jemu działa dobrze(na win7).Czy serwice pack 3 pomoże ? Czy może jakaś łatka dodatkowo ? Prosze o pomoc bo juz nie mam pomysłów .Pozdro
Problem z kluczen wep2 13 znków :-/
Rozpoczęty przez tommy24, 01-02-12, 17:09
5 odpowiedzi w tym wątku
Napisany 01 luty 2012 - 17:09
Napisany 01 luty 2012 - 20:24
Tak, wyszła łatka dla Windows XP do obsługi WPA2. W XP SP3 raczej powinna już być. Można dociągnąć z tąd -> http://www.microsoft...ls.aspx?id=1974
Napisany 01 luty 2012 - 21:27
Dziki wielkie.Zobaczymy czy pomoże.Pozdro
Napisany 05 luty 2012 - 10:07
Niestety problem nie znikł ani po instalacji łatki z linka,ani po dołożeniu SP3,ani po ponownej instalce systemu XP SP3 z wszystkimi aktualizacjami.Z siecią łącz jednie z ograniczonym dostępem.Nie wiem co jest grane.Chyba sobie odpuszczę ten komputer.
Napisany 05 luty 2012 - 10:43
Wg mnie to nie wina komputera, tylko złego hasła.
Napisany 06 luty 2012 - 01:56
tez tak kiedys mialem, zmien na win7 i po problemie
"Wiadomo, ze taki a taki pomysl jest nie do zrealizowania. Ale zyje sobie jakis nieuk, ktory o tym nie wie. I on wlasnie dokonuje tego wynalazku."