Skocz do zawartości

Sieć WIFI w domu, zasięg, dziwne zjawisko

2 odpowiedzi w tym wątku

#1 dejveet

Nowicjusz

• Nowi użytkownicy
  • Pip
  • 1 Postów:

Napisany 30 styczeń 2012 - 23:39

Witam, mam następujący problem, którego po prostu nie rozumiem.

W mieszkaniu poprowadziłem sobie następującą sieć WIFI

Internet dostarczany jest na Access Point, który po WIFI daje internet na laptopa i także po WIFI na Access Pointa w trybie Client. Teraz problem: na laptopie ma zasięg "znakomity", APC 0%. Nawet w tym momencie gdy siedzę z laptopem obok APC poziomy sygnałów się tak różnią. APC łapie zasięg tylko w niektórych ułożeniach AP. To czego nie rozumiem, to dlaczego w tym samym miejscu w laptopie jest zasięg a na APC nie ma go w ogóle? Proszę o pomoc, bo już sam nie wiem co robić, cały dzień zajęło mi konfigurowanie APC tak aby dawał internet na TV, a teraz to - brak zasięgu.

Ten post był edytowany przez dejveet dnia: 30 styczeń 2012 - 23:39

• +
  • -
  • 0

#2 Easy-Wifi

Wtajemniczony

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 164 Postów:

Napisany 02 luty 2012 - 19:54

Tak namieszałeś,ż enei wiem czy ktokolwiek się w tym połapie:) Przede wszystkim co to za laptop? Podaj szczegóły. Może to kwestia ustawień,skoro zasięg wynosi 0% to znaczy,ze coś jest nie tak.
  • +
  • -
  • 0
WWW.EASY-WIFI.PL - Bezprzewodowe rozwiązania dla domu, biznesu.

#3 natecowl

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 33 Postów:

Napisany 03 luty 2012 - 14:38

A nie idzie podłączyć Tv bezposrednio do tego AP "który po WIFI daje internet na laptopa" ? W ogoóle co to za telewizor? A jeżeli już to tak jak pisze Easy-Wifi ustawienia AP i tak jak to nazwałeś APC. Musisz przybliżyć temat jaśniej.
  • +
  • -
  • 0