Szukając antenek omni do x.usb natrafiłem też na małe anteny kierunkowe i chciałem zapytać jak sie ona sprawują jako sprzęt przenośny, którego nie mocuje się na stałe.
Przykładowe anteny:
http://interline.pl/...NT-PAN-08/24-HV - 115 mm x 115 mm, ale bez podstawki
http://www.tp-link.c...del=TL-ANT2406A - to mnie bardzo zainteresowało
http://www.alfanete....fa-apa-m05.html
Mała, mobilna antena kierunkowa
Rozpoczęty przez tomly, 29-01-12, 09:07
7 odpowiedzi w tym wątku
Napisany 29 styczeń 2012 - 09:07
Napisany 29 styczeń 2012 - 10:45
Anteny interline są bardzo dobrze wykonane. Nie miałem do czynienia akurat z tym modelem ale wszystkie anteny tej firmy jakie posiadam mają parametry zbliżone do podanych w specyfikacji i wykonanie ich jest na wysokim poziomie.
Antena Tp-Link do której podajesz link moim zdaniem to tylko zabawka. Posiada magnes w podstawce co za tym idzie można ją "przykleić" do metalowych elementów. Waga magnesu sprawia ze po postawieniu jej stoi dość stabilnie. Antena i kabel raczej marnej jakości.
Co do trzeciej anteny to nie miałaem do czynienia więc nie moge nic napisać.
Antena Tp-Link do której podajesz link moim zdaniem to tylko zabawka. Posiada magnes w podstawce co za tym idzie można ją "przykleić" do metalowych elementów. Waga magnesu sprawia ze po postawieniu jej stoi dość stabilnie. Antena i kabel raczej marnej jakości.
Co do trzeciej anteny to nie miałaem do czynienia więc nie moge nic napisać.
Jeśli zasłużę to kliknij na "+ Pomógł"
Napisany 29 styczeń 2012 - 12:07
Anteny TP-Link nie miałem, ale mam tą od ALFA i jest to bardzo słaba antena do panelu Interline jej daleko, mimo że deklaruje zbliżony zysk.
Polska wersja BackTrack + Pyrit + CAL++ + Reaver WPS
UWAGA! UWAGA! Tak karty WN422Gv2.0 oraz WN722N zmieniają MAC na sterowniku który dostarcza Atheros (AR9271)! Sterownik jest automatycznie pobierany przez Windows 7! Należy odinstalować sterownik firmy TP-Link. Atheros Wireless Utility nie działa na Windows 7!
UWAGA! UWAGA! Tak karty WN422Gv2.0 oraz WN722N zmieniają MAC na sterowniku który dostarcza Atheros (AR9271)! Sterownik jest automatycznie pobierany przez Windows 7! Należy odinstalować sterownik firmy TP-Link. Atheros Wireless Utility nie działa na Windows 7!
Napisany 29 styczeń 2012 - 12:25
Ja posiadam tą tp-linka i musze przyznać, że choć jej kierunkowość jest wątpliwa (wielkiej różnicy nie robi w którą stronę jest skierowana) to dość dobrze sie sprawuje do mobilnych zastosowań.
U mnie ma swoje miejsce doraźnie na parapecie i ani śnieg, ani deszcz nie zrobił jej krzywdy.
Jedynym felerem jest kabel który sie przetarł od przychlastywania oknem, ale to przecież oczywiste
U mnie ma swoje miejsce doraźnie na parapecie i ani śnieg, ani deszcz nie zrobił jej krzywdy.
Jedynym felerem jest kabel który sie przetarł od przychlastywania oknem, ale to przecież oczywiste
Napisany 29 styczeń 2012 - 13:38
Szkoda, że TP-Link słabo wypada, myślałem, że będzie w sam raz jak już się zlokalizuje skąd sieć przychodzi.
Interline byłby idealny, gdyby miał jakąś podstawkę chociaż. Złącze ma na tylnej ściance, więc nawet do innej podstawki nie da się go przykręcić.
Interline byłby idealny, gdyby miał jakąś podstawkę chociaż. Złącze ma na tylnej ściance, więc nawet do innej podstawki nie da się go przykręcić.
Napisany 29 styczeń 2012 - 16:12
Dokładnie tak by to miało wyglądać