Skocz do zawartości

Linksys WMP54G - WIELKI PROBLEM

1 odpowiedzi w tym wątku

#1 Legia33

Nowicjusz

• Nowi użytkownicy
  • Pip
  • 1 Postów:

Napisany 13 styczeń 2012 - 20:40

Witam. Tak jak w temacie mam problem z karta sieciowa. Wczoraj wymontowałem kartę ze swojego komputera i wsadziłem do drugiego, w celu sprawdzenia czy złapie sieć ( w innym miejscu), niestety nie złapała, więc wmontowałem z powrotem do swojego pc. Niestety po podłączeniu u mnie też nie działa, tzn. sprzęt jest znajdowany i obsługiwany, niestety nie znajduję żadnej z sieci bezprzewodowych. Dodam, że przy drugim komputerze została odkręcona antenka i przykręcona 2, większa niby lepsza, ale i ta nie dała rady. Co może być przyczyną ? Co zrobić ? Czy karta nadaje się tylko do wyrzucenia ? Dzięki za szybkie odp.

Dodam, że teraz popryskałem styk antenka-karta sieciowa. I łapie co chwilę sieć i ja traci prędkość skacze od 2-9,5 mb/s . Siła sygnału bardzo niska, a była znakomita. Ma ktoś jakąś wizje ?
  • +
  • -
  • 0

#2 Tommy

Obeznany epik

• Moderatorzy
  • PipPipPipPipPip
  • 923 Postów:
  • Zainteresowania:Linux, UNIX, łączność wifi, elektronika, fotografia, hardware

Napisany 17 styczeń 2012 - 18:21

Antena się nie zwarła ? Miałem tak raz że ten bolczyk w środku karty wepchnął gniazdo w antenie, skutek natychmiastowy brak łączności. Ewentualnie jeżeli masz laptop-a to RFKill działa też na karty podłączone przez USB.
  • +
  • -
  • 0