Witam. Tak jak w temacie mam problem z karta sieciowa. Wczoraj wymontowałem kartę ze swojego komputera i wsadziłem do drugiego, w celu sprawdzenia czy złapie sieć ( w innym miejscu), niestety nie złapała, więc wmontowałem z powrotem do swojego pc. Niestety po podłączeniu u mnie też nie działa, tzn. sprzęt jest znajdowany i obsługiwany, niestety nie znajduję żadnej z sieci bezprzewodowych. Dodam, że przy drugim komputerze została odkręcona antenka i przykręcona 2, większa niby lepsza, ale i ta nie dała rady. Co może być przyczyną ? Co zrobić ? Czy karta nadaje się tylko do wyrzucenia ? Dzięki za szybkie odp.
Dodam, że teraz popryskałem styk antenka-karta sieciowa. I łapie co chwilę sieć i ja traci prędkość skacze od 2-9,5 mb/s . Siła sygnału bardzo niska, a była znakomita. Ma ktoś jakąś wizje ?
Linksys WMP54G - WIELKI PROBLEM
Rozpoczęty przez Legia33, 13-01-12, 20:19
1 odpowiedzi w tym wątku
Napisany 13 styczeń 2012 - 20:40
Napisany 17 styczeń 2012 - 18:21
Antena się nie zwarła ? Miałem tak raz że ten bolczyk w środku karty wepchnął gniazdo w antenie, skutek natychmiastowy brak łączności. Ewentualnie jeżeli masz laptop-a to RFKill działa też na karty podłączone przez USB.
Polska wersja BackTrack + Pyrit + CAL++ + Reaver WPS
UWAGA! UWAGA! Tak karty WN422Gv2.0 oraz WN722N zmieniają MAC na sterowniku który dostarcza Atheros (AR9271)! Sterownik jest automatycznie pobierany przez Windows 7! Należy odinstalować sterownik firmy TP-Link. Atheros Wireless Utility nie działa na Windows 7!
UWAGA! UWAGA! Tak karty WN422Gv2.0 oraz WN722N zmieniają MAC na sterowniku który dostarcza Atheros (AR9271)! Sterownik jest automatycznie pobierany przez Windows 7! Należy odinstalować sterownik firmy TP-Link. Atheros Wireless Utility nie działa na Windows 7!