Skocz do zawartości


Zdjęcie

Virtual Server nie działa


  • Musisz się zalogować, aby odpowiedzieć
7 odpowiedzi w tym wątku

#1 Crick

Crick

    Nowicjusz

  • Użytkownicy
  • Pip
  • 23 Postów:
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 13 marzec 2008 - 19:08

Witam. mam router Pentagram i nie działa mi funkcja przekierowywania portów.
Chce postawić serwa w CS'a na porcie np. 27010 i mam takie ustawienia:



i inni nie mogą sie do mnie podłączyć, co robie źle?
  • 0
Pozdro

#2 bitlan

bitlan

    Czarny koń

  • Moderatorzy
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3090 Postów:
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:okolice Rzeszowa
  • Zainteresowania:Informatyka, Elektronika

Napisany 13 marzec 2008 - 19:57

Hmm umnie na d-lumpie pisze jaki port wew. ma przekierowac na zew.,, apropo jak stawiasz serwer CS ? Firewall nie blokuje ?
  • 0
[Pamiętaj, że w tej samej chwili, kiedy mówisz: "Poddaję się", ktoś inny, oceniając tę samą sytuację, mówi: "O rany, ale okazja".]

#3 siwiuski

siwiuski

    Amator

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 76 Postów:
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Lubelskie

Napisany 14 marzec 2008 - 12:18

Na początek zerknij do zakładki Advanced Setup => Firewall => SPI ma być na disabled.
Problem w tym, że w pozycji Protocol wybrałeś ALL
Zrób tak: 1. (PROTOCOL) =>TCP, (START PORT) =>27004, (END PORT) =>27010, (LOCAL IP ADDRESS) =>192.168.1.101
2. (PROTOCOL) =>UDP, (START PORT) =>27011, (END PORT) =>27016, (LOCAL IP ADDRESS) =>192.168.1.101


Powodzenia! wink.gif
  • 0

#4 Crick

Crick

    Nowicjusz

  • Użytkownicy
  • Pip
  • 23 Postów:
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 02 sierpień 2008 - 08:01

niestety nie działa tak jak napisałeś
  • 0
Pozdro

#5 bitlan

bitlan

    Czarny koń

  • Moderatorzy
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3090 Postów:
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:okolice Rzeszowa
  • Zainteresowania:Informatyka, Elektronika

Napisany 02 sierpień 2008 - 08:19

siwiuski, ja do cs tylko jeden port przekierowywalem :|
  • 0
[Pamiętaj, że w tej samej chwili, kiedy mówisz: "Poddaję się", ktoś inny, oceniając tę samą sytuację, mówi: "O rany, ale okazja".]

#6 fata

fata

    CCNA

  • Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1212 Postów:
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Głogówek

Napisany 02 sierpień 2008 - 10:04

stawiasz serv w grze czy przez HLDS? zamiast przekierowywać porty daj swojego kompa do DMZ i sprawdź czy działa.

i trochę głupie pytanie:P masz w ogóle publiczne IP? smile.gif
  • 0

#7 Crick

Crick

    Nowicjusz

  • Użytkownicy
  • Pip
  • 23 Postów:
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 02 sierpień 2008 - 10:41

CYTAT(fata @ sobota, 02 sie 2008 - 11:04) <{POST_SNAPBACK}>
stawiasz serv w grze czy przez HLDS? zamiast przekierowywać porty daj swojego kompa do DMZ i sprawdź czy działa.

i trochę głupie pytanie:P masz w ogóle publiczne IP? smile.gif

stawiam przez HLDS, przez DMS też już kiedyś próbowałem
mam publiczne IP, mam smile.gif kiedyś na zwykłym modemie neo działało bez problemu smile.gif
  • 0
Pozdro

#8 fata

fata

    CCNA

  • Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1212 Postów:
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Głogówek

Napisany 02 sierpień 2008 - 11:02

a co z tym DMZ, sprawdzałeś? jeśli jednak upierasz się przy portach to pamiętaj że HLDS używa też innych niż TCP 270xx.

UDP 1200 (Port jest już nie używany od update 17)
UDP 27015 - 27020 (Standardowe porty dla HLDS, HLTV i SRCDS)
TCP 27015 (SRCDS Rcon Port)
TCP 27020 - 27039
  • 0