Skocz do zawartości

Zwiększenie zasięgu kart w laptopie !

• Nie możesz odpowiadać w tym temacie
33 odpowiedzi w tym wątku

#21 kami

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 4 Postów:

Napisany 18 luty 2009 - 21:27

witam
przebywam za granicą, złapałem niezabezpieczoną siec z routera NETGEAR DG834, sygnał jest słaby - dobry, zalezy gdzie.
W związku z tym czy istnieje możliwośc wzmocnienia tego sygnału i korzystanie z netu bezprzewodowo?
  • +
  • -
  • 0

#22 baxik20

Roztentegowywacz

• Moderatorzy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1260 Postów:

Napisany 18 luty 2009 - 22:29

A przeczytałeś pierwszy post? Słaby dobry sygnał to nic nie mowi. Podaj snr i signal z network stumblera.
Zapewne istnieje mozliwosc , jak ? poczytaj pierwszy post
  • +
  • -
  • 0
agere orinoco, enterasys, dlink g650 , senao, planet 8310 v3, tplink 610 ,edimax 7318usg , wn560g, wn551g

Kliknij Tutaj!

#23 kami

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 4 Postów:

Napisany 19 luty 2009 - 00:39

sory ze pisze sygnał słaby- bobry ale kompletnie się na tym nie znam, i nie wiem co to snr. Z postu 1 wnioskuje ze chodzi o AP.
  • +
  • -
  • 0

#24 bohunmike

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 4 Postów:

Napisany 13 marzec 2009 - 13:10

Witam !!!

Widzę że mowa tutaj o kartach mpci. Mam problem z taką kartą lecz nie w laptopie. Problem dotyczy routera pirelli discus drg a226g. Z tego co mi wiadomo to jest on oparty na mini pci. Ma on dwie nie odkręcane anteny zewnętrzne.
Chciałbym zamienić jedną na wyjście na rp-sma. W serwisie powiedzieli mi że muszę zastosować pigteil. Z pierwszego postu wnioskuje że to nic trudnego. Czy naprawdę tak jest i jakie są koszta takiego przedsięwzięcia ?
  • +
  • -
  • 0

#25 Marcin (MaxFM)

tańczący z RJ-tkami

• Moderatorzy
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4344 Postów:
  • GG:5402090
  • Zainteresowania:MiroTik, sieci wifi/lan, monitoring, strony www

Napisany 13 marzec 2009 - 14:23

naprawde, koszt w zaleznosci od pigtaila 15-30zł
  • +
  • -
  • 0
-->jeśli pomogłem - bądź człowiekiem, daj kartofla +

Dodaj obrazek

Sprzedam tanio łacza operatorskie z Tk na podkapackie ! gg 5402090
http://www.astro-net.pl/

#26 baxik20

Roztentegowywacz

• Moderatorzy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1260 Postów:

Napisany 13 marzec 2009 - 21:33

o ile jest tam karta i poprzedni pigtail nie był przylutowany do karty. jeśli był to nalezy wykorzystać konektor z twojego gniazda na rpsma smile.gif
  • +
  • -
  • 0
agere orinoco, enterasys, dlink g650 , senao, planet 8310 v3, tplink 610 ,edimax 7318usg , wn560g, wn551g

Kliknij Tutaj!

#27 ssskorpionek

Nowicjusz

• Nowi użytkownicy
  • Pip
  • 1 Postów:

Napisany 26 marzec 2009 - 23:29

Witam
Chcialbym zwiększyc zasieg wlan w laptopie. Posiadam przejsciowke ktora ma 2 zlacza U.Fl oraz zlacze anteny zewnetrznej. Do Ufl podlaczam karte oraz antene wewnetrzna a kiedy potrzebuje podlaczam antene zewnetrzna do trzeciego gniazda. Problem jest w tym ze nie wiem jaki to rodzaj zlacza. przejsciowka jest wyciagnieta z laptopa Dell D630 XFR.

link do zdjec
http://rapidshare.com/files/213930623/Nowy_folder.rar

• +
  • -
  • 0

#28 PanMicz

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 8 Postów:

Napisany 22 czerwiec 2009 - 22:43

Miałem kiedyś pożyczona antenę wzmacniająca sygnał ale kabel był zakończony gniazdem USB.
Teraz poszukuję dla siebie antenki wybór padł na TP-Link ANT2408C 8dBi z tym że w niej jest RP-SMA a takiego wejścia nie mam w laptopie a nie chciałbym też kombinować z rozkręcaniem obudowy. Czy istnieją jakiś przejściówki z RP-SMA na USB czy takie połączenie mogło by zadziałać ?
  • +
  • -
  • 0

#29 Endrju1

Omnibus

• Moderatorzy
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2759 Postów:

Napisany 23 czerwiec 2009 - 08:11

tak, a ta przejściówka nazywa się kartą wifi. Np. taka:
http://allegro.pl/item659683296_markowa_to...p_sma_5dbi.html
  • +
  • -
  • 0

#30 o90

Nowicjusz

• Nowi użytkownicy
  • Pip
  • 1 Postów:

Napisany 24 czerwiec 2009 - 19:45

Jadę w długaśną podróż. Jestem obecnie na etapie kupna notebooka. Biorę pod uwagę MSI seria Wind
MSI WIND
to to obsługuje standard sieci bezprzewodowej LAN 802.11b/g ( cokolwiek to oznacza )

Pytanie moje brzmi :
1. czy warto to brać pod uwagę czy to kompletna kaszana ?
2. Jeśli tak , czy da się jakoś podkręcić właściwości tego notebooka odnośnie lepszego ściagania neta. Jakiś wzmacniacz czy antenka czy co Wy tam dodajecie do tego. I w miarę żeby to nie miało gabarytów wiekszych niż cam notebook. jakiś link do owego upgradu na ebay czy allegro byłby bardzo pomocny.
3. a może znacie inny malutki i lekutki notebook który znany jets z dobrego ściagania sygnału ?

Głównie będę siedziała w Azji gdzie większość hosteli czy kafejek puszcza sygnał w eter i można z niego korzystać nikt nikogo za to nie goni, bo i po co. Chodzi mi tylko o większy komfort surfowania.

Dziękuję
  • +
  • -
  • 0

#31 peja_87

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 7 Postów:

Napisany 28 wrzesień 2009 - 07:53

ja mam nastepujacy problem. mieszam na 1 pietze w bloku i w odleglosci 50m mam nadajnik darmowej sieci resman. jednak pomiedzy nadajnikiem a moim blokiem rosna drzewa. jak mam otwarte okno to mam 2 kreski na 5 zasiegu. ale jeski juz zamkne okno to sygnal zanika. kozystam z laptopa z wbudowanym wifi. jest jakis sposob na zwiekszenie tego sygnalu? tylko w ten sposob abym mial neta bez kabla. w ostatecznosci, jesli ie bedzie innego wyjscia moze byc antena zewnetrza, bo mam takowa(chyba yaggi). pomozcie
  • +
  • -
  • 0

#32 mickub

Nowicjusz

• Nowi użytkownicy
  • Pip
  • 1 Postów:

Napisany 03 maj 2011 - 10:03

Witam,

Trochę stary temat ale liczę że ktoś pomoże.

Chciałbym wraz z kolegą stworzyć sieć bezprzewodową i dzielić koszty łącza na dwóch. Chciałbym się dowiedzieć co potrzebujemy, czy "jakiś nadajnik" z jego strony jest wymagany ? Aktualnie kolega używa routera do rozsyłania sygnału u siebie po domu (u mnie w domu przy oknie wyłapuje ten sygnał, aczkolwiek jest słaby, 1/2 kreski).

W swoim arsenale jedynie posiadam router Netgear'a, czy wystarczy jak dokupię jakąś antenę i coś (acces point?) co odbierze sygnał a następnie poda go dalej, docelowo do mojego routera gdzie następnie sygnał byłby rozesłany po całym mieszkaniu?

Mogłby ktoś podać co w tej sytuacji potrzebuję ? Ew co również potrzebuje kolega ?

Chciałbym dodać że kolega mieszka w bloku obok, odległość ~150metrów + należy mieć na uwadze ściany.

Pozdrawiam, mickub

• +
  • -
  • 0

#33 NerXu

C++ , HTML , JavaScript , Wardriving , BT3 , Ubuntu

• Administratorzy
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2646 Postów:
  • GG:1577997
  • Zainteresowania:WiFi, TeleInformatyk , Centralki tel

Napisany 03 maj 2011 - 16:37

niech kolega kupi panel interline 8 podepnie do routera i wyceluje w twoje mieszkanie
  • +
  • -
  • 0
Szukaj Pomocy w GooGLE ...
Następnie u mnie,..
wWw.NXnet.PL

#34 Accura

Amator

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 53 Postów:
  • Zainteresowania:Komputery i elektronika

Napisany 30 maj 2011 - 17:59

Tutaj jest pokazane jak ja dorabiam wejścia antenowe do laptopów.
Może się komuś przyda. :rolleyes:
http://chomikuj.pl/A...*b3bki+do+lapka

Ten post był edytowany przez Accura dnia: 30 maj 2011 - 18:00

• +
  • -
  • 0
Theta UH-200R RTL8187L
TP-LINK TL-WN422G v.2
TP-LINK TL-WN350GD
TP-LINK TL-WN510G
Dynamode WL-GI-600-11N
Edimax EW-7128G